Discover our finest sweet creations – from classic French macarons, to eclairs with velvety fillings, and artfully decorated cakes that impress not only with their taste but also with their appearance.
Freshly baked, crispy croissants, delicate pain au chocolat, and fragrant baguettes served with butter and jam. In our bakery, you'll be transported to charming French streets, where every morning begins with the aroma of fresh pastries and a cup of perfect coffee.
Jeśli akurat nie mamy konkretnego pomysłu co robić w weekend, przy tym nic ciekawego nie dzieje się w pobliżu, a na dalszą wyprawę nikomu nie jest na rękę, ruszamy wtedy na krótki spacer po Krakowie. Przy okazji odwiedzamy zwykle jakieś nowe miejsce, by coś przekąsić…
Jedną z moich słabości jest kuchnia francuska. A co tam, Francja jest moją słabością. Bardzo lubię to państwo, bardzo lubię Francuzów, zawsze podobał mi się ten język, mają piękne miasta, no i oczywiście mają świetną kuchnię.
Francuski numer na Podgórzu, czyli recenzja naszej cukierni -by Karolina Milczanowska
wg. Have A Bite – między innymi nasze słodkości, ale również i wiele nowych niesamowitych miejsc. Warte przeczytania.
oprowadza po Krakowskich nowinkach kulinarnych, między innymi odwiedził również nas
Parę słów o koncepcie architektonicznym cukierni opowiada Bartosz Haduch i Łukasz Mariański.
Czyli opinia trochę o nas, trochę o Podgórzu. Zapraszamy do lektury.