Découvrez nos plus grandes créations sucrées – des macarons français classiques, aux éclairs au crémeux velouté, jusqu’aux gâteaux artistiquement décorés qui émerveillent non seulement par leur goût mais aussi par leur apparence.
Croissants fraîchement cuits, pain au chocolat délicat et baguettes parfumées, servis avec du beurre et de la confiture. Dans notre boulangerie, vous serez transporté dans les rues pittoresques de France, où chaque matin commence avec l'arôme de pâtisseries fraîches et une tasse de café parfait.
Jeśli akurat nie mamy konkretnego pomysłu co robić w weekend, przy tym nic ciekawego nie dzieje się w pobliżu, a na dalszą wyprawę nikomu nie jest na rękę, ruszamy wtedy na krótki spacer po Krakowie. Przy okazji odwiedzamy zwykle jakieś nowe miejsce, by coś przekąsić…
Jedną z moich słabości jest kuchnia francuska. A co tam, Francja jest moją słabością. Bardzo lubię to państwo, bardzo lubię Francuzów, zawsze podobał mi się ten język, mają piękne miasta, no i oczywiście mają świetną kuchnię.
Francuski numer na Podgórzu, czyli recenzja naszej cukierni -by Karolina Milczanowska
wg. Have A Bite – między innymi nasze słodkości, ale również i wiele nowych niesamowitych miejsc. Warte przeczytania.
oprowadza po Krakowskich nowinkach kulinarnych, między innymi odwiedził również nas
Parę słów o koncepcie architektonicznym cukierni opowiada Bartosz Haduch i Łukasz Mariański.
Czyli opinia trochę o nas, trochę o Podgórzu. Zapraszamy do lektury.