Le Croquembouche
Stylowy i elegancki, le croquembouche jest gwiazdą przewodnią weselnego poczęstunku! We francuskiej tradycji, ta wieżyczka zaprojektowana z ptysiów, komponowana jest wedle życzeń klientów, którzy wybierają smaki, formę oraz dekoracje, które się na niej pojawią.Podstawę stanowi nugat, posiekane i skarmelizowane migdały, które tworzą “piedestał” wspierający ptysie. Będąc już połączone w całość są następnie udekorowane.
Dla tego rodzaju tortów, wycena odbywa się w dwóch etapach: 1. liczba ptysi: trzeba liczyć średnio od 3 do 4 ptysi na osobę, w zależności od kompozycji deseru (inne ciasto, bufet itp…). 2. część dekoracyjna z nugatu i/lub cukrowych figurek: do oszacowania. To zależy od liczby części nugatowej oraz ilości poziomów. Można dołączyć również kwiaty, figurki oraz tym podobne.
cena od 14 zł na osobę