słodycze i konfitury

Znajdziesz tutaj najsmaczniejsze słodycze, którymi możesz się dzielić z innymi… chyba że wolisz je wszystkie dla siebie!
Zaczynając od zachwychcającej magdalenki, którą sam Marcel Proust opisywał jako « małą muszelkę z ciasta, tak pulchną i zmysłową pod swoim surowym i nabożnym wierzchem… ». Przez słodkie macarons ze znakomitych migdałów, możesz ich spróbować w różnych smakach.
Mamy również szeroki wachlarz ciastek, których smak się zmienia sezonowo: cytrynowe, karmelowe z masłem solonym, figowe oraz orzechowo-czekoladowe już dowiodły swojej wartości.
Nasza cukiernia oferuje też inne słodycze takie jak financiers, brownies, gofry belgijskie oraz słodkie smarowidła do pieczywa. Smacznego!

Ciacho
Pyszne Belgijskie ciasteczka w trzech wariantach smakowych:
z masłem orzechowym, z mleczną i deserową czekoladą oraz cookie owsiano rodzynkowy
~ ~
Magdalenka
Ulubione ciasteczka Proust'a... najlepiej komponują się z herbatą.

*dostępne na zamówienie
~ ~
kliknij aby odkryć
Istnieje kilka historii powstania Magdalenek, a jedna z nich mówi, że to Stanisław Leszczyński nauczył swoją nadworną kucharkę je piec.
Macaroniki
Słodkie makaroniki w przeróżnych smakach.

* dostępne w weekendy lub na zamówienie
~ ~
kliknij aby odkryć
Czyż trzeba Wam jeszcze przedstawiać makaroniki? Produkty wyrafinowane i bardzo złożone, na bazie migdałów, mogą mieć nieskończoną ilość odmian, w zależności od wyobraźni: czy wiecie, że istnieją również wersje słone z serem, z foie gras (z wątróbką) … ?