W naszej kuchni sporo eksperymentujemy. Poniżej znajdziecie nasze sezonowo zmieniane menu z ciastami i ciasteczkami. Przykładamy ogromna wagę do naturalnych składników najlepszej jakości: laski wanilii z Madagaskaru starannie wyłuskane, owoce kandyzowane według francuskiej tradycji rzemieślniczej, czy czekolady najwyższej klasy… Mamy w naszej cukierni zarówno klasyki sztuki cukiernictwa jak Saint Honore lub pralinkowy ptyś Paris Brest, jak i nasze autorskie propozycje. Trochę Belgii, trochę Francji. Karta zmienia się sezonowo. Spróbujcie!

Ptyś Paris-Brest
Ptyś z kremem pralinowym (pasta z orzechow laskowych z migdałami)
~ 14 zł ~
Sernik pralinowy
Duże ciasto sprzedawane na porcje.
~ 13 zł/porcja ~
Cacahouete
Duże ciasto sprzedawane na porcje. Biszkopt kakaowy, krokant z feuilletine i masło orzechowe, mus i ganasz z czekoladą belgijską
~ 15 zł/porcja ~
Tanzania
Pain de Genes (biszkopt z marcepanem), krem malinowy, krokant pralinowy, mus z belgikską czekoladą
~ 15 zł ~
Tarta pomarańczowa
Ciasto kruche, krem pomarańczowy, domowa konfitura pomarańczowa.
~ 13 zł ~
Serniczek Mont Blanc
Mini sernik śmietankowy z kasztanami, konfiturą z czarnej porzeczki, bezą i kremem kasztanowym
~ 15 zł ~
Pomme d’amour
Ciasto kruche, krem waniliowy, mus z kandyzowanymi jabłkami "pomme d'amour", glazura z białą czekoladą


~ 15 zł ~
Purple tower
Ciasto kruche, sernik z konfiturą domową z czarnej porzeczki, krem mascarpone i kuberdon – tradycyjny cukierek belgijski
~ 13 ~
Riz au lait
Ryż na mleku waniliowym, ganasz z czarną czekoladą
~ 14 zł ~
Crème brûlée
Ciasto kruche, crème brûlée z wanilią z Madagaskaru, sos karmelowy
~ 13 zł ~
Mille-feuilles
Ciasto francuskie karmelizowane, śmietanka
~ 12 zł ~
kliknij aby odkryć
Warstwy ciasta francuskiego dobrze napęczniałe, chrupiące, a jednocześnie rozpływające się w ustach, przekładane delikatnie śmietaną, należy w nim odkrywać jedno z najbardziej klasycznych ciast francuskich!
Ten deser z ciasta francuskiego pierwszy raz pojawił się w 1867 roku w cukierni Seugnot, przy Rue du Bac w Paryżu. Jego nazwa „mille-feuilles” („tysiąc listków”) pochodzi oczywiście od cienkich warstw ciasta, które układają się jak wyśmienite listki. Według tradycyjnej receptury, ciasto francuskie składa się z trzech cienkich warstw ciasta i z dwóch lub trzech warstw śmietanki. Ponieważ kawałek ciasta francuskiego jest zgięty sześć do dziesięciu razy i tworzy 300 do 400 listków, trzy warstwy ciasta francuskiego „mille-feuilles” („tysiąc listków”) są zbliżone do ilości tysiąca, co dało nazwę ciastku.
Saint Honoré
Ciasto francuskie, ptyś, karmel, bita śmietana, mascarpone.
~ 15 zł ~
kliknij aby odkryć
„Saint-Honoré” zawdzięcza swoją nazwę imieniu patrona piekarzy – cukierników, nic tylko to! Oddaje mu godnie cześć: wymyślone około 1850 roku w Chiboust, w owym czasie słynnej paryskiej cukierni, składa się z podstawy z ciasta francuskiego, ciasta ptysiowego lukrowanego umocowanego karmelem na podstawie, z waniliową śmietanką, wszystko pokryte na wierzchu bitą śmietaną „mascarpone”. Francuski wypiek skoncentrowany sam w sobie, sprawiający, iż ma się ochotę zanurzyć w nim swoją łyżeczkę…
Tarta cytrynowa
Ciasto kruche, krem cytrynowy, konfitura cytrynowa, beza włoska

~ 13 zł ~
kliknij aby odkryć
Myślicie, że tarta cytrynowa jest dla was: zbyt kwaśna lub zbyt słodka, jest ona często „za bardzo” lub „nie dość”? Nasza tarta cytrynowa z orzechem laskowym jest zrobiona tak, abyście pokochali ciasta cytrynowe. Aromatyczna moc cytryny jest obecna, lecz jest zrównoważona przez cytrynowy „ganache” o słodkim smaku i łagodny herbatnik z orzechów laskowych. Tego trzeba spróbować!
Tarta malinowa
Piękna tarta, która cudownie współgra z nadchodzącą wiosną, z leciutkim kremem waniliowym i świeżymi malinami, które ociekają malinowym "coulis".

*dostępna sezonowo
~ 14 zł ~
Tarta czekoladowa
Ciasto cukrowe, „ganache” czekoladowy (czekolada 66%), zests z zielonej cytryny, sól morska.

*dostępna na zamówienie
~ 14 zł ~
Tarta truskawkowo-pistacjowa
Ciasto cukrowe, herbatniki pistacjowe, kandyzowane truskawki, świeże truskawki, bita śmietana pistacjowa. Poczuj letnią lekkość. Połączenie kwaskowatego smaku truskawek ze słodką pistacjową śmietanką.

*dostępna sezonowo
~ 14 zł ~

    Po wysłaniu formularza otrzymacie potwierdzenie i przewidywany czas realizacji zamówienia.

    Nadège Lefèvre
    t: 884 868 860
    m: contact@cukiernia-nadgreg.pl

    Szykujecie duże wydarzenie, imprezę, ślub? Nie wahajcie się ani chwili, zadzwońcie, ustalimy ofertę specjalnie dla was.