chleby i wypieki

Pamiętasz pyszne francuskie croissanty? Chcesz zjeść chrupiącą, miękką i słodziutką brioche, tu w Krakowie? Spróbuj naszy tradycyjnych francuskich „croissants”, „pains au chocolat”, „chausson aux pommes” oraz brioches feuilletées. Zacznij swój dzień po francusku, wpadnij na świeżo wypieczone śniadanie z domowymi smarowidłami i kawą czy herbatą.

Możesz  również u nas spróbować chlebów z francuskim twistem. Co to znaczy? U nas to pszenne bochenki, bagietki wypiekane co rano. Dodajemy do nich oliwki, orzechy i inne dodatki. Ilość ograniczona, więc jeśli planujecie wizytę wieczorem zarezerwujcie sobie chlebki na facebooku lub pod numerem telefonu: +48 884 868 860.

*Do naszych wypieków używamy masła klarowanego, bez kwasów tłuszczowych trans.

 

Chleb z makiem
Drożdżowy bohen pszenny z makiem.
~ ~
Chleb
Drożdżowy chleb pszenny.
~ ~
Bułka
Drożdżowa bułeczka pszenna. Najsmaczniejsza z dużą ilością masła i odrobiną soli.
~ ~
Chleb z orzechami
Pszenny bochen drożdzowy z orzechami włoskimi.
~ ~
Chleb z oliwkami
Uwielbiany przez francuzów, oliwki dodają mu wilgotności, można zjeść go z dodatkami lub saute.
~ ~
Chleb z suszonymi pomidorami
Syty i wilgotny, Pszenny bochen z suszonymi pomidorami.
~ ~
Bagietka
Czyli ulubione pieczywo francuzów. Chrupiąca skórka i mięciutkie wnętrze. Aromatyczna, najlepiej smakuje podgrzana. My jemy ją z pasztetem z kaczki i ogórkiem kiszonym, albo.... z solonym masłem! Mniam!
~ ~
Croissant maślany
Tego gościa przedstawiać chyba nie trzeba. Jeżeli też jesteście fanami Croissantów na pewno posmakują wam chrupiące rogaliki z klarowanym masłem. reszta należy już tylko do Ciebie. Nasącz go kawą albo obficie posmaruj domowymi smarowidłami, tutaj wszystko jest dozwolone.
~ ~
Croissant z migdałami
Francuski rogalik z cukrem pudrem, płatkami migdałów i kremem migdałowym. Idealny na poranne śniadanie lub słodki brunch.
~ ~
Croissant z Malinami
Francuski croissant wypełniony domową konfiturą malinową
~ ~
Pain au chocolat
Znany też jako chocolatine w południowo-zachodniej części Francji i Quebecu. To nic innego jak zawinięte w ciasto francuskie blaty wysokiej jakości czekolady.
~ ~
Pain Czekoladowo-waniliowy
Czekoladowa francuska bułeczka wypełniona waniliowym kremem. Słodka i chrupiąca! U nas 100% masła
~ ~
Pain z czekoladą i pistacjami
Czekoladowa francuska bułeczka wypełniona pistacjowym kremem i posypana kruszonymi pistacjami. Słodka i chrupiąca!
~ ~
Pain au chocolat speculoos
Zawinięte ciasto francuskie z pastą Speculoos (pasta z belgijskich korzennych ciasteczek)
~ ~
Brioszka
Brioszka z uroczymi zawijasami, chrupiąca na zewnątrz, miękka w środku. Coś pomiędzy tradycyjną brioszką a croissantem, bo każdy ma swore sposoby na zagniatanie francuskiego ciasta. Spróbuj brioszki u nas!
~ ~
Brioche Kroko
Brioszka wypeniona kremem pâtissière, czekoladą i konfiturą pomarańczową.
~ ~
Cynamonka
Bułeczki cynamonowe. Słodkie i mięsiste zwijane bułeczki z dużą ilością cynamonu. Najlepsze na ciepło!
~ ~
Pain z wanilią i rodzynkami
Francuskie ciasto waniliowe z miękkimi rodzynkami.
~ ~
Couque Suisse
Brioszka wypeniona kremem pâtissière i czekoladą.
~ ~
Oranais z morelą
Oranais z kremem waniliowym i morelami.
* dostępne na zamówienie
~ ~