Jesteśmy pierwszą tego typu tradycyjną francuską cukiernią w Krakowie, która w swej ofercie posiada torty, ciasta oraz desery na wesela i imprezy okolicznościowe we francuskim stylu. Proponujemy Państwu wzajemną współpracę na polu przygotowań tortów, ciast oraz deserów, zapewniając przy tym obopólnie idące korzyści i pełną satysfakcję zarówno Państwa, jak i Państwa klientów.

Le Croquembouche

Stylowy i elegancki, le croquembouche jest gwiazdą przewodnią weselnego poczęstunku! We francuskiej tradycji, ta wieżyczka zaprojektowana z ptysiów, komponowana jest wedle życzeń klientów, którzy wybierają smaki, formę oraz dekoracje, które się na niej pojawią.Podstawę stanowi nugat, posiekane i skarmelizowane migdały, które tworzą “piedestał” wspierający ptysie. Będąc już połączone w całość są następnie udekorowane.

Dla tego rodzaju tortów, wycena odbywa się w dwóch etapach: 1. liczba ptysi: trzeba liczyć średnio od 3 do 4 ptysi na osobę, w zależności od kompozycji deseru (inne ciasto, bufet itp…). 2. część dekoracyjna z nugatu i/lub cukrowych figurek: do oszacowania. To zależy od liczby części nugatowej oraz ilości poziomów. Można dołączyć również kwiaty, figurki oraz tym podobne.

cena od 12 zł na osobę

La piece montee

Ten wyrafinowany tort wyłożony na eleganckiej piętrowej tacy ucieszy wszystkich gości! Cena uzależniona jest od ilości pięter (od 3 do 10) oraz zażyczonej kompozycji:

Proponujemy np.:

  • tort egzotyczny: kokosowa kruszonka, mus waniliowy, krem z marakui i mango, purée z mango.
  • tort czekoladowy: czekoladowa kruszonka, krem malinowy i owocowy, mus czekoladowy oraz ciasto migdałowe.
  • tort truskawkowo-pistacjowy: mus z białej czekolady, krem pistacjowy i truskawkowy z pistacjami.

Możliwe jest zamówienie la pièce montée dostosowanej do indywidualnych potrzeb i wizji.

cena od 14 zł na osobę

W naszej ofercie możliwe jest dostosowanie rozmiarów różnorakich tart oraz innych wypieków do indywidualnych potrzeb naszych klientów. Candy bary, początkowo znane na Zachodzie, dzisiaj
coraz częściej pojawiają się również na przyjęciach w Polsce. Z nami mogą Państwo skomponować unikalny zestaw, który zachwyci przybyłych gości.

 

  • mini tarty: z musem malinowym / gruszką i czekoladą / truskawką i pistacją / jagodą / cytryna i bezą;
  • nadziewane czekoladki: z ciemną czekoladą z Saint Domingue i karmelizowanymi orzeszkami / brownies z belgijską czekoladą;
  • mini choux i mini ekler: z kremem pralinowym / mango / czekoladą / kawą / Amaretto
  • mini mille-feuilles (ciasto francuskie): wanilia z Madagaskaru / syrop klonowy
  • mini opéra

cena zestawu od 10 zł na osobę

I opcja

małe pudełeczko “klasyczne” zawierające dwa makaroniki; wszystkie możliwe kolory i smaki!
W naszej ofercie znajdują się m.in. następujące smaki:

  • cytrynowy
  • pistacjowo-malinowy
  • cuberdonowy (belgijski przysmak)-czekoladowy
  • kokosowy-marakujowy
  • morelowo-marakujowy
  • façon snickers
  • façon bounty: kokosowo-mleczno-czekoladowy
  • brzoskwiniowy
  • malinowy

II opcja

malutki, indywidualny dzwoneczek zawierający makaronik, który wszyscy goście mogą zachować na pamiątkę z małą dekoracyjną wstążeczką. Jest to propozycja droższa, ale również bardzo stylowa.

cena od 5 – 10 zł na osobę
(w zależności od opcji oraz ilości makaroników)

Po wysłaniu formularza otrzymacie potwierdzenie i przewidywany czas realizacji zamówienia.

Nadège Lefèvre
t: 884 868 860
m: contact@cukiernia-nadgreg.pl

Szykujecie duże wydarzenie, imprezę, ślub? Nie wahajcie się ani chwili, zadzwońcie, ustalimy ofertę specjalnie dla was.