Czyli szeroki wachlarz naszego « Petit Chou » w zależności od regionu.
Zabierzemy Cię w podróż po Prowansji, Lotaryngii, Normandii, a nawet Saint-Tropez. Odkrywaj miejscowe pyszności i rozsmakuj się w prowansalskich pieczonych morelach z miodem i lawendą. Odkryj Lotaryngię dzięki cukierkom Bergamote z Nancy. Skosztuj jabłka karmelizowanego po normandzku. Ugryź kawałek Lazurowego Wybrzeża dzięki naszemu Chou Saint-Tropez, przygotowanemu z gorzkich pomarańczy oraz chrupiących pereł cukrowych !
Choux provençal
Ptyś, ciasteczka, morela prażona w miodzie lawendowym, mus miodowy.
~ 12 zł ~
kliknij aby odkryć
Smaki ciepłego południa mieszają się w delikatnym ptysiu, aby przybliżyć wam skrawek Prowansji.
Choux Martinique
Ptyś, krem mango, owoce egzotyczne.
~ 12 zł ~
kliknij aby odkryć
Odkryj delikatnie kwaskowaty mus mango w ptysiu, który przeniesie Was na spokojne wody Atlantyku. Prawdziwy koktajl egzotyczny na francuskich Antylach!
Choux Tropézien
Ptyś, mus z gorzkiej pomarańczy, granulowany cukier
~ 12 zł ~
kliknij aby odkryć
Ptyś z morskim twistem - „tropézienne”, stworzony w latach 50-ych przez Polaka Alexandra Micka, który zainspirował się przepisem swojej polskiej babki na delikatną „brioche” (drożdżówkę) z chrupiącym granulowanym cukrem. Brigitte Bardot, która w owym czasie kręciła film reżyserowany przez Rogera Vadima „I Bóg stworzył kobietę”, poradziła mu, aby nadał nazwę swojemu ciastku. Ostatecznie, Alexandre Micka zastrzegł znak towarowy, nadając swojemu ciastku nazwę „Tarte Tropézianne”.
Choux Pomme Tatin
Ptyś, karmelizowane jabłko, „ganache” z wanilii i białej czekolady
~ 12 zł ~
kliknij aby odkryć
Ptyś inspirowany słynną tartą Tatin. Według najbardziej rozpowszechnionej legendy, tarta Tatin zrodziła się z nierozwagi. Siostry Tatin prowadziły hotel w Sologne pod koniec XIX wieku. Najmłodsza, widząc że przegapi deser, w ferworze włożyła do pieca jabłka, ale zapomniała ułożyć najpierw ciasto. Szybko spostrzegła swój błąd i w pośpiechu dorzuciła na wierzch ciasto. Jeszcze ciepła tarta, przetrwała w takiej formie do dziś.

Po wysłaniu formularza otrzymacie potwierdzenie i przewidywany czas realizacji zamówienia.

Nadège Lefèvre
t: 884 868 860
m: contact@cukiernia-nadgreg.pl

Szykujecie duże wydarzenie, imprezę, ślub? Nie wahajcie się ani chwili, zadzwońcie, ustalimy ofertę specjalnie dla was.